Kastamonu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUZEM)

2013 yılında kurulan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi üniversitemiz Önlisans ve Lisans Programlarında;

• Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II
  • Türk Dili-I
  • Türk Dili-II
  • Yabancı Dil-I
  • Yabancı Dil-II

derslerini elektronik iletişim teknolojilerine dayalı olarak yürütülmesini ve koordinasyonunu gerçekleştirmektedir.

Bununla birlikte merkezimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile ortaklaşa Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları yürütmektedir. Güncel programlara web sitemizde ilgili linkten ulaşılabilir.

Bünyesinde Uzaktan Eğitim faaliyetlerini yürütebilmek için 1 adet interaktif yazı tahtası bulunduran toplam 5 adet, öğretim elemanlarının derslerini yürütebilmelerini sağlayan stüdyo ve 1 adet içerik geliştirme laboratuvarı bulunmaktadır.

Merkezimizde 3 adet idari personelimiz bulunmaktadır. Uzaktan Eğitimle geçekleştirilen derslerde kısmi zamanlı öğrenciler hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi amacıyla destek personeli olarak çalışmaktadır.